Anasayfa / Blog / Ağız Kokusunu Gidermeye Yarayan Yiyecekler

Ağız Kokusunu Gidermeye Yarayan Yiyecekler

Ağız kokusu (halitosis) genellikle ağız içi kaynaklı bir sorundur. Vücuttaki başka hastalıkların habercisi değilse ya ağızda bulunan bir enfeksiyon ya da ağız ve diş bakımındaki eksikler ağız kokusuna neden olur. Ağzı kokusunu önlemede gereken tedaviyi olmanın yanı sıra bazı yiyecek ve içecekler rahatsız edici ağız kokusunu uzaklaştırmaya yardımcı olur.

  • Maydanoz: Ağızda kokuya sebep olan yiyeceklerden sonra biraz maydanoz çiğnemek nefesinizi ferahlatmaya yardımcı olacaktır.
  • Tarçın: Ağız içi bakterilere karşı doğal bir savaşçı olan tarçın, ağız kokusundan korunmak için birebirdir.
  • Su içmek: Yemeklerden sonra içilen bir bardak su yemek parçalarını ağızdan uzaklaştırmaya yardımcı olur. Gün içinde bol su tüketimi tükürük salgısını arttırarak ağız kokusunu önlemeye yardımcıdır.
  • Yoğurt: Zengin probiyotik içeren yoğurdun düzenli tüketimi ağız kokusunu azaltır.
  • Sakız Çiğnemek: Özellikle çinko içeren sakızlar ağız kokusunu önleyici niteliktedir.
  • Karanfil: Karanfil çiğnemek kötü ağız kokusunu uzaklaştırır.
  • Elma ve havuç: Diş sağlığı açısından çok faydalı olan elma ve havuç, dişlerde plak oluşumunu dolayısıyla ağız kokusunu önler.